Trainings-schemas.nl

Is het mogelijk om een goede cardio-workout te krijgen met een e-bike?

Deel artikel

Met de opkomst van de e-bike vragen veel mensen zich af of dit ook voor hen een goede keuze zou zijn. Veel jongere mensen twijfelen omdat ze bang zijn dat ze er lui van zouden worden. E-bikes zijn echter ook voor hen uitermate geschikt en kunnen zelfs ingezet worden voor een goede cardio-workout. Hiermee wordt de conditie bevorderd, wat erg voordelig is voor de lichamelijke gezondheid. In dit artikel gaan we dieper in op deze elementen. 

Wat is een cardio-workout?

Tijdens een cardio-workout ligt de focus op het verbeteren van je uithoudingsvermogen, waarbij het trainingsprogramma wordt afgesteld op de gemeten hartslag. Het doel is om door middel van verschillende trainingen een constante hartslag aan te houden, om op die manier dus conditie op te bouwen of om bijvoorbeeld af te vallen. Een belangrijk voordeel van cardio training is dat de bloedstromen door je lichaam beter worden. Door regelmatig een cardio-workout te doen, zoals hardlopen of fietsen, wordt de kans op hart- en vaatziekten verlaagd.

E-bikes: een introductie

Zoals eerder genoemd in de introductie stijgt de populariteit van zogenaamde e-bikes de laatste jaren enorm, maar wat zijn e-bikes precies? E-bikes zijn fietsen die gebruik maken van een elektrische motor. Deze motor zorgt voor elektrische trapondersteuning die het fietsen minder zwaar maakt. Hierdoor kun je gemakkelijker lange afstanden afleggen of heuvelachtige gebieden doorfietsen zonder vermoeid te raken. 

E-bikes en cardio-workout

Doordat e-bikes erom bekend staan het fietsen minder zwaar te maken, zijn veel mensen bang dat het ze lui maakt of de conditie schaadt. E-bikes, zoals de e-bikes van Matrabike, zijn echter perfect in te zetten voor het verbeteren van het uithoudingsvermogen. Dit komt doordat de trapondersteuning naar eigen wens in te stellen is. Je kan hiermee dus gemakkelijker intervaltrainingen doen. Doordat je door middel van de trapondersteuning langere afstanden af kunt leggen ben je in staat om je uithoudingsvermogen te testen door bijvoorbeeld steeds meer af te schalen in de hoeveelheid ondersteuning die je krijgt. 

Gerelateerd nieuws

Post work-out

Herstellen na het sporten.

Iedereen weet tegenwoordig wel dat het belangrijk is om goed te herstellen na het sporten. Zo raken je spieren beschadigd tijdens het sporten. Tijdens de

Fitness

Tips voor de beginnende hardloper

Wanneer je voor het eerst begint met hardlopen is de kans groot dat je niet precies weet waar je op moet letten, en wat mogelijke