Trainings-schemas.nl

Rugpijn: Blijf er niet te lang mee doorlopen!

Deel artikel

Er zijn maar weinig dingen zo vervelend als pijn hebben in je rug. Vroeg of laat krijgt iedereen er wel eens mee te maken. Misschien heb jij een nacht in een verkeerde houding geslapen, of schiet het erin tijdens jouw oefening in de sportschool. Pijn in je rug kan ontzettend vervelend zijn, zeker wanneer zelfs pijnstillers niet genoeg hun werk kunnen doen. Het kan het dagelijkse leven erg belemmeren, zeker wanneer je bijvoorbeeld een beroep hebt waarbij je veel in beweging bent.

Heb jij last van je rug? Dan is het verstandig om hiernaar te laten kijken, zeker als je graag wilt dat je sneller hersteld. Afhankelijk van het probleem kan je hier soms namelijk weken of zelfs maanden mee rondlopen als jij je niet laat behandelen. Het is altijd goed om een afspraak te maken bij een rug expertise centrum. Zij beschikken over de juiste apparatuur om een diagnose te stellen en een passend behandelplan.

Acute rugpijn

Acute rugpijn schiet er vaak in één keer in, op een onverwacht moment. Deze rugpijn is vaak te vernemen in een bepaald gebied in je rug. Dit kan bepaalde oorzaken hebben. Zo kan jij een spier verrekt hebben, maar kan een spier ook verkrampt zijn. Daarnaast kan het ook veroorzaakt worden door een hernia of een wervelfractuur.

Chronische rugpijn

De naam zegt het al. Deze rugpijn duurt vaak langer, zeker zonder behandeling. Chronische rugpijn kan veel invloed hebben op je leven. Oorzaken hiervan kunnen artrose zijn, aanhoudende letsels die niet genezen, zenuwschade, verzwakte botten, aangeboren aandoeningen zoals scoliose of chronische ziekten.

Laat je behandelen

In beide gevallen is het goed om naar een rug expertise centrum te gaan. Door het nemen van preventieve maatregelen, kan je voorkomen dat je klachten erger worden en leer je ook hoe je tijdens dagelijkse bezigheden zo optimaal mogelijk kunt bewegen.

Gerelateerd nieuws

Post work-out

Herstellen na het sporten.

Iedereen weet tegenwoordig wel dat het belangrijk is om goed te herstellen na het sporten. Zo raken je spieren beschadigd tijdens het sporten. Tijdens de

Fitness

Tips voor de beginnende hardloper

Wanneer je voor het eerst begint met hardlopen is de kans groot dat je niet precies weet waar je op moet letten, en wat mogelijke