Trainings-schemas.nl

Golfen in de winter? Een aantal handige kledingtips

Deel artikel

Het leuke aan golven is dat je in de winter gewoon kan spelen. De baan is wellicht wat harder en ziet er iets minder kleurrijk uit vergeleken met de zomer, maar met lekkere warmen golfkleding kan je de kou tijdens het spelen verminderen. In dit artikel zullen wij je tips geven om het golven in de winter aangenamer te maken door de juiste winter golfkleding te dragen.

 

Wat moet ik aandoen?

Een aantal belangrijke winter golfkleding items hebben we voor je op een rijtje gezet:

  • Golfjack: een golfjack is in de winter zeker aan te raden, aangezien dit item beschermt is tegen zowel wind als regen. Zorg ervoor dat je golfjack goed zit, aangezien je er voldoende in moet kunnen bewegen.
  • Golfbroek: boven je golfbroek adviseren wij je een regenbroek te dragen. Een regenbroek beschermd je namelijk tegen de wint en regen. Hierdoor dringt de kou niet door tot je benen.
  • Golfhandschoenen: we raden je af om in de winter gebruik te maken van je zomergolfhandschoenen. Je handen worden snel koud en dat beïnvloed het spel. Zorg dus voor goede warme golfhandschoenen.
  • Muts: de meeste warmte verlaat het lichaam door het hoofd. Een muts voorkomt het verliezen van warmte en houdt het hoofd inclusief de oren lekker warm. Zeker een aanrader dus!
  • Schoenen: met natte voeten in je golfschoenen is niet prettig. Golfschoenen moet je daarom goed onderhouden. Maak regelmatig je schoenenschoon, vervang de nopjes/spikes en spray de schoen in met waterprotect. Hierdoor zorg je ervoor dat je 2 tot 3 jaar met je golfschoen kan doen. Mocht je toch op een gegeven moment andere golfschoenen willen kopen, gebruik je oude dan op de driving-range want de afslagmatten zijn niet goed voor de spikes.

 

Kortom, mocht er toch windkracht 10 staan of een golfwedstrijd hebben, dan is het gen probleem om gewoon de baan om te kunnen met deze handige kledingtips.

Gerelateerd nieuws

Post work-out

Herstellen na het sporten.

Iedereen weet tegenwoordig wel dat het belangrijk is om goed te herstellen na het sporten. Zo raken je spieren beschadigd tijdens het sporten. Tijdens de

Fitness

Tips voor de beginnende hardloper

Wanneer je voor het eerst begint met hardlopen is de kans groot dat je niet precies weet waar je op moet letten, en wat mogelijke