Trainings-schemas.nl

Verschillende indoor sporten

Deel artikel

Sporten is voor iedereen belangrijk, of je nu jong of oud bent dat maakt helemaal niet uit. Daarnaast zijn er veel verschillende sporten die je kan beoefenen. Zo kan je ervoor kiezen om buiten te sporten zoals hardlopen, skaten, voetballen, maar je kan natuurlijk ook binnen sporten. Hieronder staan een aantal indoor sporten benoemd die je kan uitoefenen.

Squashen

Squashen is een populaire indoor sport. Deze sport kan je samen doen of juist alleen om te oefenen dat maakt helemaal niet uit. Met squashen is het de bedoeling dat je de squash bal tegen de muur aanslaat en wanneer deze terugkaatst dat je deze weer direct terug slaat. Wanneer je alleen gaat squashen heb je een hogere intensiteit training dan wanneer je dit samen doet. Maar wanneer je ervoor kiest om samen te gaan sporten geeft dit wel meer motivatie.

Skaten

Je ziet vaak veel mensen buiten skaten, maar tegenwoordig zijn er steeds meer indoor skatebanen waar je ongeacht het weer buiten je skate skills kan oefenen. Skaten geeft je lichaam een hoge intensiteit waardoor dit goed is voor je uithoudingsvermogen. Daarnaast train je met skaten verschillende spiergroepen waardoor je snel resultaat zult zien. Skaten wordt door veel mensen ook niet als een vervelende sport ervaren waardoor je sneller gemotiveerd bent om deze sport te blijven uitoefenen.

Fitness

Tegenwoordig is dit toch de sport die het meeste beoefend wordt door de mensen. Het voordeel van fitnessen is dat je ontzettend veel spiergroepen kan trainen door de verschillende apparaten die er in een fitness zaal te vinden zijn. Daarnaast kan je ook de cardio trainingen prima uitvoeren in een fitness zaal door bijvoorbeeld hard te lopen op een loopband of te gaan fietsen. Wat het grootste voordeel van fitness is dat het binnen is waardoor je ongeacht de weersomstandigheden buiten je altijd deze sport kan beoefenen.

Gerelateerd nieuws

Post work-out

Herstellen na het sporten.

Iedereen weet tegenwoordig wel dat het belangrijk is om goed te herstellen na het sporten. Zo raken je spieren beschadigd tijdens het sporten. Tijdens de

Fitness

Tips voor de beginnende hardloper

Wanneer je voor het eerst begint met hardlopen is de kans groot dat je niet precies weet waar je op moet letten, en wat mogelijke