Trainings-schemas.nl

Voordelen van cardiotraining

Deel artikel

Voordelen van cardiotraining

Wil jij je conditie wil verbeteren of vet verbranden? Zo ja, dan is cardiotraining een geschikte optie. Bij cardio training verbeter jij je uithoudingsvermogen. Zo train je het lichaam om langere tijd een bepaalde oefening of activiteit vol te houden. De meest gedane vorm van cardio training is hardlopen, fietsen of roeien op een roeiband.

1.    Je wordt er gezonder van

Cardiotraining is ontzettend goed voor longen en spieren. Een voorbeeld is de trainingsschema 4 mijl. Zo is je hart een spier die net als andere spieren sterken worden door training. Hoe sterker je hart wordt, hoe meer bloed door het lichaam gepompt kan worden. Hetzelfde geld voor de longen, zo functioneren je longen beter wanneer je regelmatig je conditie traint. Naast het versterken van je hart en longen brengt cardiotraining het risico op hart- en vaatziekten ook omlaag. Daarnaast verbetert/verminderd het de bloeddruk, en als laatste verbeterd het je insulinegevoeligheid waardoor je minder kans hebt op diabetes.

2.    Effectieve manier om af te vallen

Hardlopen is een effectieve manier om gewicht te verliezen. Echter is de snelheid niet zo heel belangrijk, om gewicht te verliezen draait het vooral om de hartslag. Zo wil je een tempo lopen dat je gemakkelijk voor langere tijd kunt volhouden. Om hierachter te komen is het belangrijk om achter je maximale hartslag te komen. Dit kun je laten meten in de meeste sportscholen door het doen van een inspanningstest. Voor vetverbranding wil je op 60% van je maximale hartslag zitten.

3.    Voor herstel

Wanneer je flink traint met gewichten leidt dit tot microschade aan je spieren. Dit is geen probleem sinds dit leidt tot spiergroei. Echter moeten spieren wel de tijd krijgen om te herstellen. Door lichte cardiotraining te doen stimuleer je spierherstel door de versnelde bloedcirculatie. Wanneer je na afloop ook nog goed rekt en strekt kan het herstel bevorderen en de spierpijn verlichten.

Gerelateerd nieuws

Post work-out

Herstellen na het sporten.

Iedereen weet tegenwoordig wel dat het belangrijk is om goed te herstellen na het sporten. Zo raken je spieren beschadigd tijdens het sporten. Tijdens de

Fitness

Tips voor de beginnende hardloper

Wanneer je voor het eerst begint met hardlopen is de kans groot dat je niet precies weet waar je op moet letten, en wat mogelijke