Trainings-schemas.nl

Waar is een sportmassage goed voor?

Deel artikel

Als je geregeld sport zal je merken dat er van allerlei krachten op je lichaam komen te staan. Het maakt eigenlijk niet uit wat voor sports je doet, je zult eigenlijk altijd wel wat voelen in je lichaam. Zo kun je bijvoorbeeld stijf worden en kan het herstelvermogen van je spieren sterk verminderen. Dit zijn allemaal zaken die met name veel sportende atleten vaak ervaren. Om deze klachten te verhelpen worden vaak sportmassages gebruikt. Welke voordelen een sportmassage nog meer voor je kan hebben zullen we in deze blog uitleggen.

Sportmassages zijn er in allerlei soorten en maten en kunnen op verschillende manieren ingezet worden. Elke massage heeft zo zijn eigen voordelen, maar een sportmassage staat eigenlijk altijd in het teken van het verbeteren en sterk houden van het lichaam van een atleet. Enkele voorbeelden van voordelen die sporters kunnen behalen zijn de volgende: het vergroten van het bewegingsbereik, het vergroten van de flexibiliteit, verminderen van stijfheid, spierkrampen verminderen. Natuurlijk zijn er ook andere voordelen, zoals het bevorderen van de doorbloeding en het verbeteren van de algehele gezondheid.

Deze voordelen zijn overigens allemaal gevalideerd aan de hand van verschillende onderzoeken. Niet alleen de fysieke voordelen zijn gevalideerd, maar ook de psychologische voordelen. Toch zijn er twijfels over of het lichaam ook echt beter kan presteren na het ondergaan van sportmassages.

Een sportmassage is hoe dan ook een goede manier om je lichaam te laten herstellen. Als je dus merkt dat je veel last hebt van krampen of thuis zit met stijve spieren na het sporten moet je het zeker eens proberen!

Bron: www.thermensoesterberg.nl

Gerelateerd nieuws

Post work-out

Herstellen na het sporten.

Iedereen weet tegenwoordig wel dat het belangrijk is om goed te herstellen na het sporten. Zo raken je spieren beschadigd tijdens het sporten. Tijdens de

Fitness

Tips voor de beginnende hardloper

Wanneer je voor het eerst begint met hardlopen is de kans groot dat je niet precies weet waar je op moet letten, en wat mogelijke