Trainings-schemas.nl

Indoor skaten wordt een Olympische sport

Deel artikel

In 2020 is het weer zo ver, de Olympische spelen in Tokio wordt weer georganiseerd en dit jaar is het niet zomaar een editie waar de beste sporters ter wereld hun kunsten laten zien. Het is de editie dat Skateboarders, skaters of boarders hun eerste keer als professioneel worden gezien. Het is namelijk zo dat skateboarden voorheen geen nationale en internationaal erkende sport is die mee mocht doen aan de Olympische spelen. Dat sinds de opkomst van Tony Hawk aan een serieuze opmars bezig is. Deze opmars is nog steeds gaande en de jeugd vindt Urban sports nog steeds geweldig. Indoor skaten zal ook steeds bekender worden aangezien het in Nederland niet altijd lekker weer is en het fijner is om binnen te skaten in een park waar alleen maar skateboarders komen. Dit jaar wordt Nederland vertegenwoordigd door tenminste 1 Nederlandse skateboarder waarvan de naam nog niet is bekend.

Voorbereidingen in Den Haag

In Den haag is een heuse indoor Olympisch skatepark gebouwd die er voor zorgt dat alle skateboarders daar rustig en in een professionele omgeving kunnen skaten. Hier leren ze omgaan en krijgen ze alle tips om bij de Olympische spelen goed van start te kunnen gaan. Winst zou natuurlijk mooi zijn maar In Amerika is deze sport al eeuwen een traditie en heb je boarders die dagelijks onder de beste omstandigheden kunnen sporten. Niet alleen Tony Hawk is daar een legende maar ook minder bekende boarders zouden in Nederland al makkelijk kampioen kunnen worden.

Wil je ook eens indoor skaten? Klik dan op de link om het van dichtbij mee te maken hoe het is om in een professionele omgeving te mogen acteren. Indoor skaten met boarders in een overdekte omgeving is iets wat iedereen wel leuk vindt toch? Wij zijn in ieder geval benieuwd hoe het gaat zijn.

Gerelateerd nieuws

Post work-out

Herstellen na het sporten.

Iedereen weet tegenwoordig wel dat het belangrijk is om goed te herstellen na het sporten. Zo raken je spieren beschadigd tijdens het sporten. Tijdens de

Fitness

Tips voor de beginnende hardloper

Wanneer je voor het eerst begint met hardlopen is de kans groot dat je niet precies weet waar je op moet letten, en wat mogelijke