Trainings-schemas.nl

Is een eiwitshake wat voor jou?

Deel artikel

Ben je bezig om er beter uit te zien? Naast een goed trainingsschema is het wellicht interessant voor jou om eiwitshakes te bestellen. Hieronder lees je wat de toegevoegde waarde is van een eiwitshake, zodat je er achter komt of een eiwitshake wel wat voor jou is.

Wat is een eiwitshake?

 

Een eiwitshake is een voedingssupplement die je gebruikt om af te vallen of extra spiermassa te kweken. In de eiwitshake zitten eiwitten in de poeder. Vaak meng je de poeder met water of melk. Met name na het sporten hebben sporters extra eiwitten nodig om het lichaam te laten herstellen.

Je hebt eiwitshakes gemaakt van wei-eiwit en van caseïne-eiwit. De eerstgenoemde neemt je lichaam snel op en is geschikt om na het sporten te gebruiken. Caseïne-eiwit daarentegen is beter te gebruiken voor het slapen gaan, omdat deze eiwitsoort niet snel in je lichaam wordt opgenomen.

Welke eiwitshake heb je nodig bij het afvallen?

 

Het is zeker mogelijk om met een eiwitshake af te vallen. Normaliter hebben eiwitshakes tussen de 150 en 350 calorieën. In de eiwitshakes zijn de koolhydraten vaak de suikers. Controleer wel altijd of de eiwitshakes niet te veel vet en koolhydraten bevatten. Kies een eiwitshake die maximaal 5 kcal calorieën per gram heeft.  Zo val je snel af.

Welke eiwitshake heb je nodig voor extra spiermassa?

 

De eiwitshakes heb je in concentratievorm, isolatie en hydrolisaat. De concentratie heeft, in vergelijking met de andere soorten, niet heel veel eiwitten. Isolaat bevat heel veel eiwitten. De hydrolisaat is de meest pure vorm. Voor de niet al te fanatieke sporters is de concentratie- en de isolaatvariant een prima middel.

Wil je extra spiermassa creëren? Dan is het raadzaam om een eiwitshake te kiezen met veel koolhydraten. Zo heeft je lichaam een voedingsbodem om grote spieren te kweken!

Gerelateerd nieuws

Post work-out

Herstellen na het sporten.

Iedereen weet tegenwoordig wel dat het belangrijk is om goed te herstellen na het sporten. Zo raken je spieren beschadigd tijdens het sporten. Tijdens de

Fitness

Tips voor de beginnende hardloper

Wanneer je voor het eerst begint met hardlopen is de kans groot dat je niet precies weet waar je op moet letten, en wat mogelijke