Trainings-schemas.nl

Wat is het juiste moment voor een sportmassage?

Deel artikel

Ben je fanatiek aan het trainen en kom je steeds dichter bij je doel? Goed bezig! Uiteraard kan je niet altijd blijven gaan en is het handig om een sportmassage te doen. Wanneer is eigenlijk het juiste moment om een sportmassage te doen? In dit artikel lees je de voordelen van een sportmassage, wanneer het geschikte moment is en wat je na een sportmassage moet doen.

De voordelen voor jou

 

Bij een sportmassage geeft de masseur een massage bij het weefsel. Vaak gaat de masseur flink aan de spieren wrijven.

De voordelen zijn afhankelijk van het moment waarop je een sportmassage inzet. Je hebt veel verschillende soorten sportmassages, zoals voor het sporten, een massage voor tussendoor, na een sportieve activiteit en bij spierpijn. De belangrijkste functie voor een sportmassage is het beter presteren tijdens het sporten.

Wanneer kan je een sportmassage het beste inzetten?

 

Een sportmassage is het verstandigst om in te zetten voor een training. Door een massage maakt de masseur de spieren wat soepeler. Een sportmassage kost voor de spieren aardig wat energie, waardoor het niet geschikt is om na het trainen uit te voeren.

Wat doet een masseur eigenlijk tijdens een sportmassagebehandeling?

 

Een sportmasseur is niet alleen bezig met het masseren an sich, maar onderzoekt ook of er mogelijke blessures zijn. Ook kan degene oefeningen aangeven om het herstel thuis te bevorderen. Een sportmasseur geeft bij aanvraag ook advies over voeding en training.

Wat kan je zelf alvast doen om blessures te voorkomen?

 

Ga nooit vanuit het niets je eigen vol inspannen. Het sporten moet je geleidelijk opbouwen. Even een reminder: doe altijd een warming-up voordat je fanatiek gaat sporten. Verder is het aan te raden om krachtoefeningen te doen. Zo is het raadzaam om je bovenbenen te trainen als je een wielrenner bent. Sluit af met een afkoelingsperiode. Zo wordt de kans op spierpijn een stuk kleiner!

Gerelateerd nieuws

Post work-out

Herstellen na het sporten.

Iedereen weet tegenwoordig wel dat het belangrijk is om goed te herstellen na het sporten. Zo raken je spieren beschadigd tijdens het sporten. Tijdens de

Fitness

Tips voor de beginnende hardloper

Wanneer je voor het eerst begint met hardlopen is de kans groot dat je niet precies weet waar je op moet letten, en wat mogelijke