Trainings-schemas.nl

Waarom een fitnessbal gebruiken?

Deel artikel

Heel wat mensen kiezen er tegenwoordig voor om te fitnessen. Dat is natuurlijk alleen maar positief. Door te gaan fitnessen kan je dan ook in de praktijk rekenen op tal van verschillende voordelen. Allereerst kan fitnessen je natuurlijk helpen om gewicht te verliezen. Dat is echter niet alles. Daarnaast bestaan er ook heel wat fitnessoefeningen die ervoor kunnen zorgen dat je bepaalde spiergroepen kan trainen. Tijdens het fitnessen kan het eveneens een aanrader zijn om gebruik te maken van bepaalde hulpmiddelen. Eén van deze hulpmiddelen is de zogenaamde fitnessbal. Wil jij hier ook graag gebruik van gaan maken, maar is het voor jou niet helemaal duidelijk wat je nu precies allemaal met zo’n bal aan kan vangen? Dan kan de aangehaalde informatie hier op deze pagina daar wellicht verandering in brengen!

             Wat is een fitnessbal precies?

Een fitnessbal doet in eerste instantie stevig denken aan de zogenaamde skippybal waar je vroeger wellicht nog mee hebt gespeeld. Toch is ze niet volledig hetzelfde. In vergelijking met een skippybal is het namelijk zo dat de fitnessbal niet over handvatten beschikt. Na het oppompen van deze bal is het mogelijk om gewoon lekker bij je thuis verschillende oefeningen uit te voeren. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om ze in de sportschool te gebruiken.

 

Voor fitnessballen geldt dat ze aangekocht kunnen worden in verschillende afmetingen en tevens ook in verschillende kleuren. Ondanks het feit dat de kleur eigenlijk niet zo belangrijk is zal je zeker wel stil willen blijven staan bij de afmetingen van de bal. Het formaat waar de bal over dient te beschikken is namelijk in de praktijk afhankelijk van je lichaamslengte. Ben je bijvoorbeeld tussen 153 en 168 centimeter groot? Dan is een fitnessbal van 55 centimeter vereist. Voor mensen die een lengte hebben van tussen de 169 en 180 centimeter geldt dan weer een vereist formaat van 65 centimeter, etc. Bij Yoga-pilatesshop.nl kun je kiezen voor al deze opties, zowel groot als klein.

 

             Kan je gewicht verliezen met een fitnessbal?

Door gebruik te maken van een fitnessbal zal je kunnen vaststellen dat er eigenlijk twee concrete voordelen voor je lichaam kunnen worden gerealiseerd. In eerste instantie kan je met deze bal bijvoorbeeld spieren opbouwen. Dat is echter niet alles. De oefeningen die worden uitgevoerd met behulp van deze bal kunnen immers ook lichaamsvet laten verdwijnen. Veel mensen denken dat het gebruik van deze bal in de praktijk eigenlijk niet is vereist. Toch is dat wel degelijk het geval. Natuurlijk kan je ook fitnessen zonder deze bal, maar in dat geval zal je andere spiergroepen trainen dan wanneer je wel de bal gaat gebruiken. Hoe komt het dan dat mensen die vaak trainen met een bal niet zoveel gewicht verliezen? Zeer eenvoudig.

 

Door gebruik te maken van een dergelijke bal zal je namelijk kunnen vaststellen dat vet zal worden omgezet in spieren. Voor spieren geldt echter dat ze zwaarder zijn dan lichaamsvet. Dit betekent dat je op de weegschaal inderdaad niet veel gewicht gaat verliezen. Dit gezegd hebbende zal je wel een aanzienlijk strakker lichaam krijgen. Zoveel staat vast. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn, het kan zeker en vast de moeite waard zijn om voor het uitvoeren van je fitnessoefeningen gebruik te maken van een fitnessbal.

Gerelateerd nieuws

Post work-out

Herstellen na het sporten.

Iedereen weet tegenwoordig wel dat het belangrijk is om goed te herstellen na het sporten. Zo raken je spieren beschadigd tijdens het sporten. Tijdens de

Fitness

Tips voor de beginnende hardloper

Wanneer je voor het eerst begint met hardlopen is de kans groot dat je niet precies weet waar je op moet letten, en wat mogelijke