Trainings-schemas.nl

Alles wat je moet weten over Samoerai zwaarden

Deel artikel

De kans is groot dat je enkel iets van zwaarden weet wanneer je er interesse in hebt. Het is een hele specifieke branche, maar het is wel de moeite waard om je kennis erover te verbreden. Er zijn verschillende soorten Samoerai zwaarden met elk hun eigen typische kenmerken.

Ontstaan van Samoerai zwaarden

Samoerai zwaarden vinden hun oorsprong in Japan. De zwaarden behoorden tot de Samoerai, wat een andere naam is voor de Japanse gevechtsstrijders. Het is een ingewikkeld proces om het zwaard, ook wel Katana genoemd, te maken. Het basisproduct is ijzerzand, waarna er ook dennenhoutskool wordt toegevoegd. Het staal dat hieruit ontstaat, bestaat voor een deel uit koolstof. Staal met een laag koolstofgehalte is zacht, maar niet goed slijpbaar. Een hoog koolstofgehalte zorgt dan weer voor hard staal. Om hier een gulden middenweg in te vinden, wordt er een combinatie van hard en zacht staal gebruikt.

Stel het tentoon

Een zwaard moet je niet noodzakelijk kopen om het te gebruiken. Met een juiste standaard is het een mooi accessoire in je interieur. Op samurai-katana-shop.nl vind je verschillende soorten standaarden naargelang jouw smaak. Zo kan je kiezen voor een klassieke zwarte standaard of een naturel standaard.

Bezit is niet illegaal

Een Samoerai zwaard kopen is niet illegaal. Wat wel verboden is, is om er in het openbaar zichtbaar mee rond te lopen. Wanneer je het transporteert, moet het zwaard steeds ingepakt zijn in een tas. Logischerwijs moet je natuurlijk wel minstens achttien jaar zijn voor je een zwaard mag kopen. Wil je het zwaard in een publieke ruimte gebruiken voor een sportbeoefening, dan heb je een schriftelijke toestemming nodig van de politie.

 

Gerelateerd nieuws

Post work-out

Herstellen na het sporten.

Iedereen weet tegenwoordig wel dat het belangrijk is om goed te herstellen na het sporten. Zo raken je spieren beschadigd tijdens het sporten. Tijdens de

Fitness

Tips voor de beginnende hardloper

Wanneer je voor het eerst begint met hardlopen is de kans groot dat je niet precies weet waar je op moet letten, en wat mogelijke