Trainings-schemas.nl

Efficiënt met je tijd omgaan

Deel artikel

Waar er veel verschillen zijn in de samenleving als waar het bijvoorbeeld om geld gaat of andere zaken, hebben we allemaal dezelfde hoeveelheid tijd. Toch lijkt het alsof we hier allemaal tekort van hebben. Efficiënt met je tijd omgaan betekent dat je meer kunt doen, meer vrije tijd over kunt hebben en beter kunt presteren op zakelijk vlak of bijvoorbeeld in de sport. Wij helpen je op weg om direct beter met je tijd om te kunnen gaan. 

1 – Ga eerder slapen en sta vroeg op

Vroeg opstaan is voor veel succesvolle mensen de strategie om veel gedaan krijgen. Wanneer de rest nog slaapt kunnen zij in alle rust direct een voorsprong pakken. Vroeg opstaan is voor veel mensen lastig, maar door eerder te gaan slapen wordt het al een stuk makkelijker. Lees hier hoe je vroeg opstaat.

Maar verschuif ik alles dan niet gewoon? Ja en nee. Enerzijds verschuif je de tijd wel, maar het merendeel van de mensen doet ’s avonds laat niet veel meer dan de ene na de andere aflevering op Netflix of op de televisie kijken. In de ochtend ben je al snel een stuk productiever dan in de avond.

2 – Bespaar veel tijd met meal preppen

Een van de bezigheden die enorm veel tijd kost is het koken. En vaak op momenten waarop we er helemaal geen zin in hebben. Denk aan ’s avonds na het werk wanneer we thuis komen. Wanneer we dan ook nog een hele maaltijd klaar moeten maken dan zijn we daarna helemaal uitgeput. 

Meal preppen is een manier om van tevoren meerdere maaltijden klaar te maken en te verspreiden over verschillende bakjes. Deze kunnen in de koelkast of vriezer worden bewaard, zodat je voor de hele week al je maaltijden al klaar hebt. Naast dat het enorm veel tijd kan besparen heeft het nog meer voordelen. Ontdek hier meer over meal preppen.

3 – Een duidelijke planning voor alles wat je doet

Een van de grootste veroorzakers van stress is niet gestructureerd werken en alle planningen in ons hoofd op te slaan. Dat zorgt ervoor dat je constant aan het nadenken moet zijn en bovendien sneller iets vergeet, wat weer zorgt voor meer stress. Maak een duidelijke planning en combineer dit met goed gebruik te maken van je agenda. 

Aan het begin kan dit de nodige tijd en energie kosten om hier echt gestructureerd mee te leren werken, maar wanneer je dit allemaal lopende hebt dan zal je merken hoeveel leger je hoofd zal zijn en minder last je zult hebben van stress. 

Tot slot krijg je met deze methode ook sneller in de gaten waar eventueel problemen liggen en hoe die het beste kunnen worden opgelost. Je werkt minder snel blindelings door aan zaken die te weinig opleveren.

Gerelateerd nieuws

Post work-out

Herstellen na het sporten.

Iedereen weet tegenwoordig wel dat het belangrijk is om goed te herstellen na het sporten. Zo raken je spieren beschadigd tijdens het sporten. Tijdens de

Fitness

Tips voor de beginnende hardloper

Wanneer je voor het eerst begint met hardlopen is de kans groot dat je niet precies weet waar je op moet letten, en wat mogelijke