Trainings-schemas.nl

Supplementen bij krachttraining

Deel artikel

Als je aan krachttraining doet, dan kun je verschillende supplementen nemen. Hieronder zijn drie supplementen voor je op een rijtje gezet met daarbij uitgelegd welk supplement het is, wat er in het supplement zit en hoe het supplement werkt voor je lichaam.

 

Creatine

Creatine is een lichaamseigen stof die we terugvinden in ons weefsel bij onder andere het hart en de hersenen. De grootste hoeveelheid creatine vinden we terug in onze spieren.

Ongeveer 95% van de creatine vinden we terug in de spieren

Creatine gaat de verzuring en vermoeidheid tegen. Dit doet creatine door extra energie te transporteren naar je lichaamscellen. Je lichaam die gebruikt adenosinetrifosfaat (ATP) om je lichaam te voorzien van energie. Als je aan het sporten bent dan wordt de ATP gebruikt, en wordt een molecuul hiervan omgezet in adenosinedifosfaat (ADP). Er is echter één probleem. Het lichaam kan ADP niet gebruiken voor energie, en de voorraad van ATP raakt langzaam op. Dit lost je lichaam op doordat de ADP een fosfaat molecuul uit je lichaam voorraad creatinefosfaat haalt. Op deze manier kan er weer nieuwe ATP worden gemaakt. Daarom kan het verstandig zijn om creatine te nemen, dit zorgt er voor dat je meer energie hebt en dus langer kan sporten. Wil je geen supplementen nemen? Dan kun je creatine vinden in vooral vis en vlees.

 

Proteïne

Naast creatine kun je ook proteïne nemen als supplement. Proteïne vind je terug in de whey eiwit, en dit is een bekend ingrediënt voor de eiwitshake. Als je aan krachttraining doet, dan maak je je spieren kapot. Doordat het lichaam weet dat de spieren kapot zijn gemaakt, wilt het lichaam dit herstellen. En dat wil het lichaam sterker doen dan daarvoor. Om het herstel te bevorderen kun je een proteïne shake nemen. In de shake zitten de benodigde aminozuren die het lichaam nodig heeft voor het herstel. De proteïne vind je terug in vlees, vis en eieren. Als je vegetariër bent kun je dit halen uit noten, zaden of groenten.

 

Fatburners

Fatburners worden vooral gebruikt door mensen die willen afvallen en mensen die willen droogtrainen. De fatburners worden gebruikt om het vet te verbranden. De fatburner verhoogt het metabolisme en geeft je meer energie. Het metabolisme is de stofwisseling in het lichaam en is alle biochemische processen die plaatsvinden in de cellen van het lichaam. Doordat je meer energie hebt, kun je intensiever sporten. Daarnaast zorgt het verhoogde metabolisme ervoor dat je een verhoogde vetverbranding hebt.

Gerelateerd nieuws

Post work-out

Herstellen na het sporten.

Iedereen weet tegenwoordig wel dat het belangrijk is om goed te herstellen na het sporten. Zo raken je spieren beschadigd tijdens het sporten. Tijdens de

Fitness

Tips voor de beginnende hardloper

Wanneer je voor het eerst begint met hardlopen is de kans groot dat je niet precies weet waar je op moet letten, en wat mogelijke